Igrače so narejene za otroke, ali lahko ob njih resnično uživajo samo otroci? Ni res. Tudi odrasel človek lahko pozabi na čas, ko sestavlja kak model. Pomembno je samo, da izberete pravi model, ki vam bo ustrezal, recimo leseni motor Ugears.

UGEARS so unikatni leseni mehanski seti za sestavljanje. Sestavljen model deluje kot čisto pravi: avtomobile poganja delujoč motor, sef s ključavnico lahko odpre samo ta, ki pozna kodo, krila mlina in poganjajo mlinski kamen, če dobro nameriš, mehanska pištola strelja natančno v tarčo, ki je oddaljena do 3 metre. Predstavljamo vam zgodbe srečnih imetnikov setov za sestavljanje UGEARS, kako so odkrili zase te modele.

Leseni mehanski čoper UGEARS z močnim pogonom na elastike

 

Na banki delam kot menedžerka za delo s strankami. Vsak dan se oblečem uniformo, ki mi ne pristaja, in se grem pogovarjat s strankami, ki me vnaprej ne marajo. Pridem domov popolnoma izžeta in vklopim naglas Motörhead. Rada imam hard rock in motorje. Nimam svojega motorja, niti vozniškega dovoljenje (vožnje na sploh me je zelo strah). Zato motorje samo gledam.

Pogosto tarnam svojemu fantu, kako sem utrujena in kako bi bilo sijajno, če bi zajahala kovinskega »konja« in se odpeljala daleč stran. Čutiš veter v laseh, roke pa so umazane z motornim oljem.

Končno ni zdržal, ukrepal je zelo duhovito. Enkrat zvečer mi je izročil škatlo s kratkim sporočilom: »Skoraj kot ta pravi«. Odvijem škatlo in vidim set za sestavljanje. »Lahko bi mi dal punčko,« sem pomislila. Odšla sem v kuhinjo. »A me zafrkava,« sem si mislila. Vendar mu nisem pokazala, kaj se mi gre po glavi.

Ko sem ostala sama s škatlo in zamero, sem si najprej temeljito ogledala darilo. Leseni set za sestavljanje – motor, ki naj bi se po zagotovilih proizvajalca vozil kot pravi. Odprla sem škatlo in stresla vse na mizo. Nekaj vezanih lesenih plošč z izrezanimi deli, navodila.

Takoj sem se lotila sestavljanja. Najbolj zanimivo se mi je zdelo iztiskati dele iz lesene plošče. Ravno tega sem se lotila najprej. Iztisnila sem jih vse. Nikoli ne počnite tega. Potem nisem vedela, kateri del kam spada. Morala sem poklicati na pomoč svojega fanta.

Človek bi si milil, da je sestaviti sestavljanko zelo enostavna naloga. Toda UGEARS ni igrača za povprečneža. Res pa je, da natančna navodila pomagajo rešiti vse težave, če niste taki, kot jaz, in jih preberete PREDEN se lotite sestavljanja. Štiri roke je bolje kot dve, še posebej če ti rasteta iz narobnega mesta. Sestavljanje je bil zame užitek – leseni deli so tako gladki, nikjer ni nobene trske, in zelo lepo dišijo po lesu.

Motor je super, vse deluje in se premika! Balanca se obrača, motor vžge, model ima celo mini leseno tačko!

Pomembno vlogo ima pri tem seveda radovednost, kakšen bo rezultat? Najprej sva sestavila pogon, nato pa korak po koraku celoten motor. Razen lesenih delov, zobotrebcev in elastik ne potrebujete ničesar, motor se sestavi brez vezja in lepila (sploh!).

Ekola, dihjemajoč čoper je tu, praktično sanje vsakega bajkerja. Najbolj odštekano je to, da se dejansko pelje. Znotraj tega lesenega »konja« je skrit pogon na elastike, ki ga požene po »stezi« iz kuhinje v dnevno sobo. Odkar sva sestavila motor je minil že en mesec, moj fant z zadovoljstvom opaža, da je zdaj manj jamranja.

Zdaj zvečer vklopim Motörhead in poženem svoj leseni čoper po hodniku.

Zgodba Tatjane Lukovine

30 let, bančna uslužbenka

Vsak model je miniaturna inženirska mojstrovina.

Seti za sestavljanje UGEARS lahko brez zadržkov kupite tako zase, kot tudi za darilo znancem ali prijateljem. Zbirka modelov je zelo obsežna, tako da se najde primeren set za vsako priliko – za darilo kolegu ali punci, očetu, bratu ali prijatelju.

Izberite svoj mehanski set za sestavljanje na spletni strani https://ugears.si/modeli/